Vi vet att träden sköts på ett hållbart sätt

Borgå Domkapitel kompenserar nu personalens flygresor via Hope Fund. Stiftssekreteraren för mission och internationellt arbete, Tomas Ray, berättar mer:

– I Borgå stift jobbar vi med att skaffa kyrkans miljödiplom och som ett led i den processen har vi bestämt att kompensera för de flyg som vi gör i jobbet. När vi rör oss i stiftet använder vi oss oftast av tåg om det är möjligt.

– Ibland har vi behov av att resa utomlands och när arbetstiden är begränsad tar vi flyget. När vi flyger försöker vi göra det med direkta linjer som minskar antalet flygningar. De längsta flygningarna för vår del har i år gjorts till Istanbul och Tel Aviv.

– Det finns firmor som erbjuder att direkt kompensera för flygen, men det är svårt att få grepp om hur de använder de medel som de samlar in. Genom att kompensera via Hope Fund vet vi att pengarna går till att planera träd. En växande skog är en utmärkt kolsänka och därför vill vi stödja just detta projekt. Vi vet också att Finska Missionssällskapet planerar arbetet bra och sköter träden på ett hållbart sätt.

Dela inlägget

Alla blogginlägg

Skogen är viktig för oss

28.8.2019

För oss finländare är skogen ett nationallandskap, berättelsernas landskap, en plats för återhämtning och en…

Läs mer

Vi vet att träden sköts på ett hållbart sätt

27.8.2019

Borgå Domkapitel kompenserar nu personalens flygresor via Hope Fund. Stiftssekreteraren för mission och internationellt arbete, Tomas…

Läs mer