Skogen är viktig för oss

För oss finländare är skogen ett nationallandskap, berättelsernas landskap, en plats för återhämtning och en inkomstkälla. Att utnyttja skogen behöver inte enbart ske genom avverkningar, i skogen finns också många andra råvaruämnen. Luonkos ekokosmetik vill ta med traditionell kunskap och skogens magik i sin produktplanering och sina produkter. Bakom Luonkos finns tre energiska kvinnor från Nådendal. Skogen är viktig för var och en av dem och därför är Hope Funds skogsprojekt ett perfekt sätt att kompensera företagets utsläpp. Då utgör skogen en väsentlig del av företagets verksamhet, både i början och slutet av tillverkningskedjan.

Luonkos tillverkar innovativa naturkosmetiska produkter som är bra för användaren och inte belastar naturen. Konsumenten blir nöjd och mår bra av produkterna som passar hudtypen och behöver inte länge en massa andra produkter. Eftersom Luonkos produkter är noggrant planerade zerowaste-produkter sliter de inte på naturen. Produkterna håller länge för vardagligt bruk. Luonkos hudvårdskakor är 100 % vårdande för huden och vid tillverkningen har man inte snålat med intensivvårdande ämnen.

Äldre tar efter de yngre

Speciellt ungdomar och nyblivna mammor är medvetna om vilken miljöinverkan och miljöavtryck deras produkter har. Människor vill i allt större utsträckning beakta produkternas inverkan på vattendrag och miljö och minska användningen av plast. Det är viktigt att tro på att man kan påverka genom de val man gör.

Också företagen kan påverka genom de val de gör

Samarbetet mellan Luonkos ekokosmetik och Hope Funds kompensaionstjänster har som mål att göra gott. Det finns en stark vilja att påverka människornas vardag i de länder där Hope Fund arbetar och erbjuda klimaträttvisa produkter och tjänster åt företag och konsumenter. Våra vardagliga val påverkar jordens välmående och bidrar till att bygga en miljövänligare värld. När vi tror på en ljusare framtid och vår möjlighet att påverka föds vilda idéer och tankar som sedan leder till lyckade innovationer.

 

Dela inlägget

Alla blogginlägg

Skogen är viktig för oss

28.8.2019

För oss finländare är skogen ett nationallandskap, berättelsernas landskap, en plats för återhämtning och en…

Läs mer

Vi vet att träden sköts på ett hållbart sätt

27.8.2019

Borgå Domkapitel kompenserar nu personalens flygresor via Hope Fund. Stiftssekreteraren för mission och internationellt arbete, Tomas…

Läs mer