Miten yritys hyötyy Hope Fundista?

Marko Tyynelä Solvomatesta esittelee miten SolvoApp toimii.

Solvomaten yrittäjä Marko Tyynelä auttaa organisaatioita käyttöomaisuuden hallinnassa ja säästöjen aikaansaamisessa.  Työmatkat Marko haluaa tehdä ympäristöystävällisesti, ja hän kompensoi siksi päästönsä Hope Fundin kautta. Hope Fundin matkustuslaskuri tukee myös päästöjen vähentämistä, kun päästöjen kokonaismäärä selviää.

Marko Tyynelä on tehnyt pitkän uran kansainvälisissä yrityksissä tuotekehityksen ja johtamisen parissa. Nyttemmin hän on ryhtynyt yrittäjäksi ja tarjoaa osaamistaan konsulttina Solvomate-yrityksessä. Yritys tekee käyttöomaisuuden kartoituksia ja tarjoaa apua varastosaldojen ja laitteiden käyttöasteiden laskentaan ja läpikäymiseen. Käyttöomaisuuden oikea-aikaisen hallinnan ja täsmällisten inventaarioiden kautta yritysten ja organisaatioiden on mahdollista saada selkeitä säästöjä.

”Jos ei tiedetä mitä materiaaleja tai laitteita jo löytyy, tulee helposti tilattua uutta ja ylimääräistä”, sanoo Marko. ”Sekä kulujen että kulutuksen kannalta tämä ei ole hyvä asia.”

Varsinkin jos toimintaa on useammalla paikkakunnalla tai useammassa projektissa, on hankintojen ja olemassa olevien materiaalien hallinta entistä haastavampaa. Siksi on tärkeää, että kaikki löytyy helposti hallittavasta yhdestä paikasta tai sovelluksesta.

Hope Fundin laskuri laskee työmatkojen päästöt

Toteutuneet työmatkakilometrit on helppo kompensoida Hope Fundin matkustuslaskurin kautta kuukausittain.

Konsultin kiireinen arki vie Markoa ympäri Suomea. Hän toimii yhdessä asiakkaansa kanssa ja usein myös asiakkaansa tiloissa, kun omaisuuden kartoitusta ja inventointia tehdään. Hän liikkuu julkisilla kulkuvälineillä, erityisesti junalla, aina kun se on asiakkaan toimipisteen sijainti huomioon ottaen mahdollista.

Marko kompensoi työmatkojensa päästöt Suomen Lähetysseuran Hope Fund -ilmastorahaston kautta. Rahasto istuttaa puita Tansaniaan ja Nepaliin.

”Yritän aina valita ympäristöystävällisimmän tavan liikkua”, pohtii Marko. ”Koska on vaikea arvioida liikkumista pidemmällä aikajänteellä, minulle helpoin tapa on kompensoida työmatkustuksesta kertyvät päästöni Hope Fund –matkustuslaskurin kautta todellisten kilometrien ja hotellimajoitusten mukaan kuukausittain jälkikäteen. Näin kuukausittaiset päästöt tulee käytyä läpi ja kokonaiskuva on helpompi hahmottaa.”

”Hope Fundin osalta voin myös luottaa siihen, että sijoitukseni käytetään yhteisöpohjaisiin metsityshankkeisiin, joissa huomioidaan ihmisoikeuksien toteutuminen. Ilmastotyössä kokonaisuuden hallinta on aivan yhtä tärkeää kuin omissa asiakasprojekteissani”, summaa Marko.

Solvomaten ja Hope Fundin toiminnasta löytyy myös yhtymäkohtia.  Solvomate kartoittaa organisaatioiden käyttöomaisuutta, kun taas Hope Fundin kautta saa tietoa päästöistä. Jotta säästöjä tai päästövähennyksiä saadaan aikaan, on ensin laskettava nykytilanne. On käytävä läpi käyttöomaisuus ja laitteet tai vastaavasti se, mistä toiminnan päästöt koostuvat. Näin voidaan nähdä, mistä säästöjä tai päästövähennyksiä on mahdollista tehdä.

Kustannuksiin voidaan vaikuttaa esimerkiksi analysoimalla olemassa olevien laitteiden käyttöastetta.

SolvoApp on Solvomaten tarjoama ohjelmisto inventaarion helpottamiseen. Ohjelmisto mahdollistaa myös laitekannan kierrättämisen.

”Jos jokin laite on yrityksellä vähemmällä käytöllä, voidaan se vuokrata jollekin toiselle toimijalle. Tällä tavalla startupeillakin olisi mahdollisuus saada liiketoimintansa alkuvaiheessa käyttöönsä laitteita, joiden omaksi hankkiminen olisi vaikeaa korkeiden hankintahintojen vuoksi”, kertoo  Marko. ”Näin laitteiden käyttöaste kasvaa ja niistä hyötyy yhä useampi.”

Mukana on jo useita yrityksiä Oulun seudulta ja toiminta laajenee kovaa vauhtia myös Turun, Tampereen ja Lahden seudulla.

Marko Tyynelä
Solvomate Oy
+358 (0)50 367 2425
marko.tyynela@solvomate.fi
www.solvomate.fi

Solvomate on yksilöllisiin ja kokonaisvaltaisiin käyttöomaisuuden hallintapalveluihin ja ratkaisuihin erikoistunut liikkeenjohdon konsultointiyritys.  Haluamme tukea yrityksenne liiketoimintaa yksilöllisillä konsultointi- ja inventaariopalveluilla. Ainutlaatuisen SOLVOAPP-sovelluksen avulla yrityksenne pystyy lisäksi helposti parantamaan ja tehostamaan käyttöomaisuuden hallintaa. 

Jaa kirjoitus

Kaikki yhteistyötarinat

Miten yritys hyötyy Hope Fundista?

5.12.2019

Solvomaten yrittäjä Marko Tyynelä auttaa organisaatioita käyttöomaisuuden hallinnassa ja säästöjen aikaansaamisessa.  Työmatkat Marko haluaa tehdä…

Lue lisää

Yhteinen arvomaailma

21.11.2019

Kun arvomaailma kohtaa, on helppo tehdä yhteistyötä. Yhteistyö Hope Fundin kanssa saikin alkunsa, kun Mäkiset…

Lue lisää

Mitä yritys odottaa Hope Fundilta?

26.8.2019

Helposti tulee ajatelleeksi, miksi nähdä vaivaa päästöjen vähentämiseksi tai kompensoimiseksi. Monet saattavat ajatella, ettei kannata…

Lue lisää

Metsä on meille tärkeä

19.8.2019

Meille suomalaisille metsä on kansallismaisema, tarinoiden maisema, paikka rauhoittumiselle ja tulonlähde. Metsien hyödyntämisen ei kuitenkaan…

Lue lisää

Ole oma itsesi

12.8.2019

Luonkos luonnonkosmetiikkabrändin ja Hope Fundin yhteistyön juuret ovat yhteisissä arvoissa. Rehellisyys ja vastuullisuus ovat ohjenuoria…

Lue lisää