Skip to content

Vaikuttava sijoitus
ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Yhteistyökumppaneidemme kasvava huoli ilmastonmuutoksesta ja tarve toimia ilmaston puolesta synnytti ajatuksen, että voisimme avata rahaston työkaluksi päästöjen kompensoimiseen.

Eromme muihin päästökompensaatiorahastoihin verrattuna on eettisyys. Ympäristön tilasta huolissaan oleva yritys voi olla varma, että päästöt kompensoidaan Hope Fundin kautta eettisesti. Kaikki metsityshankkeet lähtevät paikallisten kumppaneidemme tarpeista, joiden kanssa olemme tehneet töitä jo vuosikymmeniä. Emme tavoittele voittoja.

Meiltä saatte juuri teidän organisaatiollenne sopivan, räätälöidyn ratkaisun. Lähde siis sijoittamaan eettiseen tulevaisuuteen ja saa samalla positiivista näkyvyyttä yrityksellesi palvelussamme

ilmasto-oikeudenmukaisuutta_BG

Ilmasto-oikeudenmukaisuutta yhteisöille

Yritykset ja yhteisöt ympäri maailmaa etsivät keinoja pienentää hiilijalanjälkeään ja me haluamme tarjota siihen nyt mahdollisuuden. Hope Fund on Suomen Lähetysseuran (Felm) keino hillitä ilmastonmuutosta ja auttaa paikallisyhteisöjä sopeutumaan siihen. Rahasto tarjoaa teille mahdollisuuden kompensoida päästönsä eettisesti ja kestävästi.

On epäoikeudenmukaista, että ilmastonmuutoksesta vähiten vastuussa olevat kärsivät sen seurauksista eniten. Siksi olemme perustaneet Hope Fundin, joka on Suomen ensimmäinen oikeudenmukainen ja yhteisöpohjainen ilmastorahasto. Haluamme hillitä ilmastonmuutosta kannustamalla päästövähennyksiin sekä auttamalla yrityksiä ja yhteisöjä kompensoimaan hiilijalanjälkeänsä eettisesti. Toteutamme metsityshankkeita yhdessä kehittyvien maiden yhteisöjen kanssa, alueilla missä ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat suurimpia.

Puilla ja metsillä on merkittävä rooli, sillä ne tarjoavat suojaa, ruokaa ja toimeentuloa sekä suojaavat ja lannoittavat maaperää luonnollisesti. Isommassa mittakaavassa puut myös sitovat hiilidioksidia tehokkaasti, ja näin ollen metsitys auttaa taistelemaan ilmastonmuutoksen haittoja vastaan monella tasolla.

Metsien istuttaminen tuo toivoa ja luo mahdollisuuksia parempaan elämään. Monissa maissa metsäkato on muodostunut vakavaksi ongelmaksi, kun kestämätön maankäyttö yhdistyy ilmastonmuutoksen seurauksiin. Kuivuus, tulvat, eroosio sekä maaperän köyhtyminen ovat romahduttaneet yhteisöjen elinkykyä ja mahdollisuuksia hyvinvoinnin turvaamiseen.

Vaikuta positiivisesti kymmenientuhansien elämään

Hope Fundin hankkeita toteutetaan jo Tansanian Kishapussa sekä Nepalin Udayapurissa ja toimintaa ollaan laajentamassa myös muille alueille. Metsän istuttamisen lisäksi sijoituksiasi käytetään myös muuhun ilmastotyöhön. Koulutamme paikalliset yhteisöt hillitsemään ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sopeutumaan muuttuneisiin elinolosuhteisiin. Yhteisöt kasvattavat taimet, istuttavat puut ja hoitavat metsää. Lisäksi yhteisöt vahvistavat ruokaturvaansa kasvattamalla hedelmäpuita pihoihin sekä valmistavat puuta säästäviä liesiä, tarhaavat mehiläisiä ja kehittävät hyviä tapoja kestävään yhteiselämään metsän kanssa. Ympäristökasvatuksella ja tietoisuuden lisäämisellä on myös tärkeä rooli yhteisöjen kanssa tehtävässä työssä, sillä ne antavat heille työkaluja vaikuttamiseen. Yhteistyö paikallisviranomaisten kanssa on tiivistä.

annie-spratt-427337-unsplash
vastuullista_sijoittamista_BG

Vastuullista sijoittamista

Hope Fund on Suomen Lähetysseuran operoima ilmastorahasto. Käytämme järjestön vuosikymmenien osaamista ja laajoja kansainvälisiä verkostoja ilmastonmuutoksen hidastamiseen sekä Suomessa että alueilla, joissa apua eniten tarvitaan.

Nyt haluamme tarjota osaamisemme yritysten käyttöön ja auttaa niitä kompensoidaan päästönsä eettisesti.  Sijoittamalla kauttamme voit varmistua toiminnan vastuullisuudesta. Eromme muihin rahastoihin on pitkäjänteisyys ja yhteisölähteisyys. Emme hae taloudellisia voittoja, vaan pitkäaikaisia ja vastuullisia tekoja ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen. Käytämme järjestön vuosikymmenien osaamista ja laajoja kansainvälisiä verkostoja ilmastonmuutoksen hidastamiseen sekä Suomessa että alueilla, joissa apua eniten tarvitaan.

Ilmastorahaston työstä ja saavutuksista raportoimme säännöllisesti myös tämän verkkosivun kautta. Pidämme huolen siitä, että jatkossakin lahjoittajat näkevät selkeästi, minne heidän sijoituksensa ovat menneet ja millaista vaikutusta näillä on saatu aikaan.  Samalla saatte kauttamme apua markkinointiin ja näkyvyyttä palvelussamme. Ilmastorahastoon liittyminen on helppo tapa toimia eettisesti ilmastonmuutoksen hidastamisessa.

Lähde siis mukaan sijoittamaan paremman maailman puolesta.

kiinnostuitko_hopefundin

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

Lähde mukaan »

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

kirkko_helsingissa_logo

Mukana Hope Fundin kehittämistyössä Helsingin Seurakuntayhtymä

www.helsinginseurakunnat.fi