Metsityshanke Tansaniassa

Tansaniaan on istutettu vuodesta 2016 alkaen noin 13 hehtaaria metsää. Alueelle on istutettu vuoteen 2018 mennessä yhteensä 32 800 tainta sekä yhteisön jäsenten kotien pihoille 36 800 tainta. Metsityshankkeesta on hyötynyt jo yli 6 500 ihmistä.

tansania

Puut ruokaturvan vahvistajina

Tansanialainen Elizabeth Emmanuel tapasi katsella papaijoja, mangoja ja appelsiineja paikallisilla toreilla. Hänellä ei ollut kuitenkaan varaa ostaa kalliita hedelmiä, vaikka hän olisi halunnut.

Tilanne muuttui, kun Elizabet osallistui Lähetysseuran kumppanijärjestön Tanganyika Christian Refugee Servicen (TCRS) järjestämälle kurssille Pohjois-Tansanian Kishapussa sijaitsevassa kotikylässään. Kurssi on osa Hope Fundin työtä, jossa toteutetaan yhteisöpohjaista metsityshanketta. Kurssilla Elizabeth oppi puiden istuttamista ja sai lisäksi papaijan siemeniä käyttöönsä. Nyt Elizabethin kodin vieressä kasvaa värikkäitä hedelmäpuita, joista riittää hedelmiä koko perheelle.

Elizabethin asuinalueella niin perinteinen kaskiviljely kuin ilmastonmuutos ovat kiihdyttäneet puukatoa. Puut ovat yksinkertainen, mutta tärkeä keino torjua ilmastonmuutosta kuivuudesta kärsivillä alueilla. Puiden ansiosta yhteisöjen sopeutuminen ilmastonmuutokseen on helpompaa, sillä puut sitovat hiilidioksidia ja ehkäisevät eroosiota.

”Aiemmin en tiennyt, että puut voivat kasvaa tällä alueella. Nyt perheeni ei tarvitse käyttää rahaa hedelmiin”, Elizabeth iloitsee.

kiinnostuitko_hopefundin

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

Lähde mukaan »

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

kirkko_helsingissa_logo

Mukana Hope Fundin kehittämistyössä Helsingin Seurakuntayhtymä

www.helsinginseurakunnat.fi