Metsityshanke Nepalissa

Nepaliin on istutettu vuoden 2019 aikana yli 5 000 puuta ja hankkeesta on hyötynyt yli 2 000 ihmistä.

nepal-artikkelikuva

Tulevaisuuden toivo

Tuhannet nepalilaisnuoret muuttavat ulkomaille työn perässä. Nepalilainen 27-vuotias Hem Rai halusi kuitenkin toimia toisin ja keskittyä oman asuinalueensa elinolojen parantamiseen.

Rai asuu Kopilan kylässä, Terailla Udaypurin piirikunnassa. Terai on Nepalin trooppista alankoaluetta, jossa maanviljelys on keskeinen elinkeino. Alue on kuitenkin kärsinyt valtavasta metsäkadosta kestämättömän maankäytön vuoksi. Tämä yhdistettynä ilmastonmuutokseen on synnyttänyt tulvia, eroosiota ja kuivuutta.

Alueen tilanteen parantamiseksi Lähetysseura tukee Hope Fundin kautta Kopilan kylässä kumppanijärjestönsä Group of Helping Hands (SAHAS) Nepalin toteuttamaa yhteisöpohjaista metsityshanketta, jossa kasvatetaan uutta metsää karulle maa-alalle. Puilla on tärkeä rooli, sillä sadekaudella ne suojaavat alueen hiekkaista maaperää, jotta hedelmällinen maakerros ei huuhtoutuisi pois. Puut turvaavat nyt alueen ihmisten toimeentuloa.

Rai osallistui Sahasin puiden kasvattamista ja ilmastonmuutosta käsittelevään koulutukseen. Sen ansiosta nuori mies tajusi, että hän voisi käyttää omaa pihaansa paitsi ympäristön suojeluun myös tulevien sukupolvien tulonlähteenä. Nyt hänen pihallaan kasvaa monia erilaisia hedelmäpuita, ja 27-vuotias mies johtaa Kopilan yhteisöjen metsityshanketta. Puista hän toivoo toimeentulon lähdettä useille sukupolville.

Rai ei ole jäänyt ainoaksi puiden istuttajaksi alueella. Jo yli 100 kotitaloutta on istuttanut puita Nepalissa.

Lue seuraavaksi

Metsä tuo toivoa ilmastonmuutoksesta kärsivään Nepaliin

Ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat Nepalissa erityisesti maan köyhimpien yhteisöjen elämässä. Ratkaisu voi löytyä suomalaisille tutusta paikasta: metsästä. Felmin ilmastorahaston ...
kiinnostuitko_hopefundin

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

Lähde mukaan »

Kiinnostuitko Hope Fundin toiminnasta?

kirkko_helsingissa_logo

Mukana Hope Fundin kehittämistyössä Helsingin Seurakuntayhtymä

www.helsinginseurakunnat.fi